Hålslag

En hålslagare för papper är ett enkelt, men viktigt verktyg för alla kontor. Just den här hålslagaren har använts i många år och är älskad av alla som använder den. Den är pålitlig och enkel att använda, vilket gör den till det perfekta valet för alla uppgifter.

Vi har snabba leveranser, stort utbud av produkter och till bra pris. Bland våra produkter finns hålslag från Rapid, Leitz och Staples med svensk standard. Köp din nya hålslagare idag, vi har allt du behöver för att göra hål effektivt.


Hålslag av olika sorter och varumärken

Hos oss finns hålslagare av olika typer, storlekar, designer och färger, såväl som ett urval av olika bindmekanismer. Här hittar du hålslagsapparater och bindmekanism för både svensk-, amerikansk- och EU-hålning.

I vårt sortiment hittar du både kompakta varianter och större hålslagare, som klarar många pappersark på en och samma gång. I utbudet finns också ställbara hålslag där du kan byta mellan olika typer av hålslagningar.

För att arrangera dina dokument på ett bra sätt hittar du också pärmargem och gemkoppar samt pappersklämmor och plastfickor hos oss. Naturligtvis kan du även köpa själva pappren hos oss också! Köp hos oss online och få det du behöver enkelt och smidigt levererat hem till dig!


Hålslagsapparat

Vill du ha mer ordning och reda bland alla dina papper samt få lite mer översikt över dina blad? Med hjälp av hålslagaren gör du hålen i dina papper, för att bland annat kunna förvara bladen i en pärm. Med hjälp av ett pärmregister kan du sedan sortera alla dina papper på ett prydligt sätt och få en bra överblick.

Pärmregistret hjälper dig också att lättare hitta och plocka fram rätt blad när det behövs, på ett lättåtkomligt sätt. Hålslagsapparaten är den officiella benämningen på det här klassiska kontorsredskapet som i folkmun kallas hålslagare.

Hålslagaren tillhör alltjämnt inte bara varje kontorists trogna arbetsredskap, utan är lika behövd i hemmet, i skolan, på arbetsplatsen och i föreningslokalen m.m. På Snabben tillhandahåller vi våra kunder marknadens senaste produkter och modeller från flera olika fabrikanter.


Svenska standard på hålslagare

Den modell som dominerar den svenska marknaden, och som är svensk standard, är den som stansar 4 hål i pappret. Sverige är unikt i det avseende att vi har ett 4-hålssystem som kallas triohålning och där hålen inte är placerade på samma avstånd från varandra.

Om du ska skicka viktiga dokument till utlandet rekommenderas att du använder en av Snabbens hålslagare som lever upp till internationell EU standard.

Snabben erbjuder också hålslagare som är ergonomiskt anpassade. Vår hålslagsapparat RAPID SP25 svart, har egenskapen att användaren bara behöver använda en tredjedel av den kraft som behövs jämfört med traditionella hålslagare, s.k. press less technology.

Snabben erbjuder också den mer kraftfulla modellen RAPID KC3 krom/svart. Den har en kapacitet att kunna stansa 35 papper i ett handtryck och är därmed robust nog att klara av vissa lite mindre häften. Köp denna om du ska använda många papper samtidigt, när du ska göra hålen.


Historik

Den första hålslagsapparaten med kapacitet att kunna stansa flera hål i ett handtryck konstruerades av den tyske uppfinnaren och entreprenören Friedrich Soennecken. Soennecken fick då patent på en två håls stansare den 14 november år 1886. I samma tid konstruerade även Soennecken världens första ringpärm som han också vann patent på.

Upprinnelsen till att Sverige har ett eget 4-hålssystem s.k. triohålning, har att göra med den svenske uppfinnaren och grosshandlaren Andreas Tengwall. År 1889 uppfann Tengwall gaffelpärmen, den s.k. triopärmen och fick år 1890 patent på pärmen.

Tengwall myntade etiketten Triopärmen, då han hade två kompanjoner och tillsammans påbörjade kompanjonerna tillverkningen av triopärmen. 4-hållssystemet har sin uppkomst från de fyra gafflarna i gaffelpärmen och det avstånd gafflarna har sinsemellan. Då gaffelpärmen fick stor spridning i Sverige, blev det en naturlig följd att 4-hålssystemet kom att dominera i Sverige.


Kontakta oss

Kontakta oss om ni vill fråga oss något eller behöver hjälp med att lägga en order.

Läs mer
Visa som Rutnät Listvy

18 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

18 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering